Η παχυσαρκία και ο σκύλος σας

Η παχυσαρκία και ο σκύλος σας

Η παχυσαρκία πλέον είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται όλο και συχνότερα στους σκύλους. Εάν ο σκύλος σας έχει πάρει βάρος και έχει φτάσει σε σημείο ο κτηνίατρός σας να τον κατατάσσει ως παχύσαρκο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τη σημασία που έχει αυτό για τη συνολική υγεία του.
Υπέρβαρο θεωρείται ένα ζώο με βάρος 15% άνω του ιδανικού του βάρους και παχύσαρκο με βάρος που ξεπερνά το 30% του ιδανικού του βάρους.
 
Τι προκαλεί η παχυσαρκία;

Η παχυσαρκία μειώνει το επίπεδο ανοσίας και αυξάνει τον κίνδυνο πολλών σοβαρών προβλημάτων υγείας καθώς και πολύπλοκων παθήσεων για τον σκύλο σας. Όπως διαβήτη, αρθρίτιδα, καρδιοπάθειες, αυξημένη πίεση, ακόμα και καρκίνο. Το σημαντικότερο είναι ότι μειώνεται η διάρκεια ζωής του σκύλου.
 
Παρόλα αυτά, η παχυσαρκία μπορεί να αποφευχθεί!

Βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθεί ένας ιδιοκτήτης:

  • Σωστή διατροφή με παροχή καλής ποιότητας τροφής, υψηλής περιεκτικότητας σε κρέας και πρωτεΐνη
  • Έλεγχος της ποσότητας της τροφής κατά την διάρκεια της ημέρας
  • Τακτικός έλεγχος του βάρους του ζώου και παρακολούθησης της υγείας του από κτηνίατρο
  • Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η φυσική άσκηση του σκύλου σας. Καθώς με την άσκηση δημιούργει μεγαλύτερο διατροφικό έλλειμα με αποτέλεσμα να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα κατά της παχυσαρκίας

 

Η αποφυγή της παχυσαρκίας στο σκύλο συνεπάγεται πιο χαρούμενο ζώο, καλύτερη υγεία, λιγότερα προβλήματα και εν τέλει περισσότερα και καλύτερα χρόνια παρέα με το αγαπημένο μας ζωάκι!

Ειδικά για να τους υπέρβαρους ή παχύσαρκους σκύλους, είναι η σειρά μας "Naturest - Weight Control" με γαλοπούλα και κοτόπουλο!