Ταΐζετε τη γάτα σας σωστά?

Ταΐζετε τη γάτα σας σωστά?

Η γάτα σας χρειάζεται ενέργεια.

Αυτό σημαίνει κρέας, δηλαδή πρωτεΐνες και λίπος στην ιδιά δοσολογία, όπως το θήραμα που πιάνει στην άγρια φύση. Οι γάτες είναι σαρκοβόρα ζώα και χρειάζονται πρωτεΐνες περισσότερο από τους σκύλους και τα υπόλοιπα κατοικίδια. Εξαρτώνται εντελώς από τις πρωτεΐνες! Τους δίνουν ενέργεια, και είναι απαραίτητο δομικό στοιχείο των οργάνων και των ιστών τους, συμπεριλαμβανομένων των χόνδρων, των τενόντων, των μυών  και της καρδιάς τους. Επίσης λειτουργούν ως ένζυμα, ορμόνες και αντιβιοτικά.

Έτσι, οι εύπεπτες πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητες για κάθε γάτα! Ειδικότερα για τα μικρά γατάκια που βρίσκονται στην ανάπτυξη, τις ενήλικες γάτες που θηλάζουν και τις πιο ηλικιωμένες γάτες που είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην αφομοίωση των πρωτεϊνών.

Πρέπει να αποκλείσουμε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή της.

H γάτα δεν μπορεί να χωνέψει τους υδατάνθρακες, με αποτέλεσμα να της δημιουργούν μεγάλα προβλήματα υγειάς. Η φυσική διατροφή της σαρκοφάγου γάτας συμπεριλαμβάνει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό υδατανθράκων (περίπου 3-5%), περισσότερο με την μορφή χωνευμένης φυτικής μάζας στα στομάχια των θηραμάτων τους.
Αν οι γάτες τραφούν με μεγαλύτερα ποσοστά υδατανθράκων, αυτά μετατρέπονται σε σωματικό λίπος και προκαλούν ανισορροπία στη σχέση ζάχαρης / ινσουλίνης, κάτι που οδηγεί σε υψηλές πιθανότητες παχυσαρκίας και διαβήτη .

Το νερό που πρέπει να καταναλώνει καθημερινά.

Η γάτα καθημερινά καταναλώνει 200ml νερό και το ‘’πίνει’’ σχεδόν εκ ’ολοκλήρου από το φαγητό της  που σημαίνει ότι εάν δεν προσέξεις , θα αφυδατωθεί και αυτό θα προκαλέσει:

  • Λοίμωξη της ουροδόχου
  • Πέτρες στα νεφρά
  • Κυστίτιδα

Οι γάτες αντίθετα με τους σκύλους, προσλαμβάνουν το νερό που χρειάζονται μέσα από την τροφή τους. Έτσι, είναι ευκολότερη η αίσθηση κορεσμού, με αποτέλεσμα να τρώνε μόνο όση ποσότητα φαγητού χρειάζονται.Οι κτηνίατροι προειδοποιούν ότι η διατροφή με ‘’στεγνή’’ τροφή αυξάνει το ρίσκο εμφάνισης κρυστάλλων ή πέτρας στο ουροποιητικό σύστημα της γάτας. Οι γάτες πρέπει να ουρούν συχνά, ώστε να διαλύουν τα στερεά υλικά που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πέτρες. Οι πέτρες προκαλούν επίμονες επιπλοκές, που μπλοκάρουν το ουροποιητικό σύστημα και μπορούν να αποβούν θανατηφόρες.

Τι πρέπει να κάνετε.

Δώστε στην γάτας σας υγρή τροφή. Καθώς η υγρή τροφή  αποτελείται από 75% νερό, 10% ενέργεια  και 6% λίπος, δηλαδή έχει την ίδια θρεπτική αξία με τα θηράματα των άγριων συγγενών της στη φύση. Η υγρή τροφή δίνει στην γάτα σας ότι ακριβώς χρειάζεται!

Οι σειρές WELLFED καλύπτουν τις καθημερινές διατροφικές ανάγκες της γάτας σας στα διαφορετικά στάδια της ηλικίας της και στις ιδιαίτερες ενεργειακές τους απαιτήσεις .