Όλοι οι λόγοι που ο σκύλος χάνει το τρίχωμά του.

Όλοι οι λόγοι που ο σκύλος χάνει το τρίχωμά του.

Ένας σκύλος ρίχνει την τρίχα του για διάφορους λόγους. Εκτός ότι είναι μια φυσική διαδικασία όπως και σε εμάς τους ανθρώπους εξαρτάται, από τις ορμόνες, το φως, το άγχος και το κυριότερο τη διατροφή.

Πως μπορούμε να το περιορίσουμε με τη σωστή διατροφή;

Η απαντηση είναι με τα συστατικά που έχει ανάγκη ο σκύλος κατά τη διάρκεια της έντονης τριχόπτωσης.

Πρωτεΐνες

Οι τρίχες αποτελούνται, κυρίως, από πρωτεΐνες και κερατίνη. Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα θειούχα αμινοξέα, μεθειονίνη και κυστείνη, τα οποία σταθεροποιούν τη δομή των πρωτεϊνών και συνδέουν τα μεταλλικά στοιχεία του σιδήρου, του χαλκού, και του ψευδάργυρου μεταξύ τους.

Πλούσιο σε θειούχα αμινοξέα είναι το κρέας από πουλερικά, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Στην περίοδο αυξημένης τριχόπτωσης, η ανάγκη για πρωτεΐνες αυξάνεται περίπου κατά το 1/3 από το κανονικό.

Μέταλλα και ιχνοστοιχεία

Τα σκυλιά έχουν, σε σχέση με τον άνθρωπο, αυξημένη ανάγκη από ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο και σελήνιο.
Μια έλλειψη από αυτές τις ουσίες στη διατροφή τους, προκαλεί γενικά αυξημένη τριχόπτωση και μπορεί να οδηγήσει, κατά τη περίοδο της αλλαγής τριχώματος, σε φαγούρες, εκζήματα και ξηροδερμίες.

 
Βιταμίνες

Η βιταμίνη Η είναι πολύ σημαντική για τον μεταβολισμό των λιπαρών, της πρωτεΐνης και της πουρίνης. Η βιοτίνη μαζί με την Β2, Β6, Β3 και τη βιταμίνη Α, φροντίζουν για τη συντήρηση του δέρματος και επομένως για ένα υγιές τρίχωμα.

Λιπαρά

Κάθε μία τρίχα έχει ένα κάλυμμα από λίπος. Για να είναι το καινούριο τρίχωμα υγιές, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στον σκύλο μας μία τροφή με ουσιώδη λιπαρά οξέα, δηλαδή Ω3.

Το νερό

Φροντιζει την ελαστικοτητα του δέρματος και μεταφέρει τις παραπάνω ουσίες φροντίζοντας για τον σωστό μεταβολισμό τους.

Αν ο σκύλος έχει δερματικές αλλεργίες, αρρώστιες ή για ελάττωση της τριχόπτωσης, επιλέξτε τη σειρά μας "Naturest - Skin care" με Σολομό και Κοτόπουλο, που περιέχει 94% ζωϊκή πρωτεϊνη από φρέσκα κρέατα, και είναι πλούσια σε Ω3 & Ω6.